Kastepuheita 3

Hyvä osa
Tunnet varmaan Raamatun kertomuksen Martasta ja Mariasta. Martta hääräsi keittiössä, mutta Maria istui Jeesuksen jalkojen juuressa. Martta kysyi Jeesukselta, oliko tämä oikein, että hän tekee työt eikä sisko auta häntä lainkaan. Jeesus vastasi, että Maria on valinnut hyvän osan.

Lapsella on myös hyvä osa. Koko maailma hyörii lapsen ympärillä. Kaikki hääräilevät asioita lapsen hyvinvoinnin eteen, mutta lapsi ei tee muuta kuin nukkuu ja röyhtäilee.

Lapsella on hyvä osa varsinkin siksi, että Jumala ottaa lapsen suojelukseensa tänään kasteen kautta.

Katso minuun pienehen (Virsi 490)
Me ihmiset katsomme mielellämme suuria ja mahtavia asioita. Me arvostamme rikkautta ja valtaa. Ajattelemme Jumalankin toimivan niin. Jumala ei ole kuin me. Jumala katsoo pieniä ja vähäisiä, sitä mikä meidän mielestämme ei ole yhtään mitään.

Kastemekko
Kasteessa lapsi puetaan valkoiseen vaatteeseen. Periaatteessa kysymyksessä on samanlainen vaate kuin on papilla tai konfirmoitavilla – alba. ”Kaikki te jotka olette Kristukseen kastetut, te olette Kristuksen päällenne pukeneet.”

Tämä valkoinen vaate kuvaa sitä vaatetta, joka meille annetaan, kun me pääsemme taivaaseen. Vaate on puhtauden ja synnittömyyden vertauskuva. Ilman vaatetta olisimme alastomia. Omat vaatteemme taas olisivat likaisia. Kasteessa meidät puetaan puhtaaseen taivasvaatteeseen. Meidät nimenomaan puetaan. Meille lahjoitetaan puhtaus.

Yhtymäkohtia: a) tuhlaajapoika puettiin, b) Jeesuksen vaatteet tulivat kirkastusvuorella hohtavammaksi kuin millään valkaisuaineella saisi aikaan – se oli taivaallista kirkkautta, c) taivaassa pelastetut saavat valkean vaatteen Ilm 6:11.

Lapsen uteliaisuus
Lapsi on utelias tutkimaan kaikki paikat. Jos vanhempien silmä välttää, vaara vaanii. Rukoilemme enkelien suojelusta lapselle.

IMG_4113.jpg

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s