Kastepuheita 4

Ensimmäinen sana

(Edesmenneiltä muistellaan heidän viimeisiä sanojaan. Niihin ajatellaan sisältyvän jotakin oraakkelimaista, verhon avautumista rajantakaiseen maailmaan. Entä ihmisen ensimmäinen sana?)

Voisiko lapsen ensimmäinen sana olla enteellinen?

Mitä jos lapset osaavatkin jo puhua ja miettivät kuumeisesti, mitä hienoa he haluaisivat sanoa: ”On ilmoja pidellyt”, ”Lampunvarjostin”, ”Mamma”, ”Pappa”

Ajattelen, että Jeesuksen ensimmäinen sana on ollut ”Abba”. Se merkitsee isää.

Suuret asiat
Suuret ja tärkeät asiat tapahtuvat minusta riippumatta:
– syntyminen
– Jumalan lapseksi syntyminen

Nimi – Jesaja 43:1
Minä olen sinut nimeltä kutsunut
– Kaikki lapset ovat erilaisia. Vanhemmat oppivat nopeasti tuntemaan lapsen yksilöllisiä piirteitä: miten lapsi itkee, ähisee, jokeltaa, nukkuu jne.
– Nimi yksilöi jokaisen meistä. Meidät tunnistetaan nimen kautta.
– Jumala tuntee meidät nimeltä

Jeesuksen kaste – (1. lopp. js)
Kun Jeesus kastettiin taivaasta kuului ääni: Tämä on minun rakas poikani kuulkaa häntä. Samalla Pyhä Henki laskeutui kyyhkysen tavoin Jeesuksen päälle. Tämä on niitä harvoja kohtia, joissa koko Kolmiyhteinen Jumala näyttäytyy yhdellä kertaa Raamatun sivuilla: Taivaallisen Isän ääni, Poika Jeesus kastettavana ja Pyhä Henki alaslaskeutuvana kyyhkysenä. Tämä kertomus on tärkeä viesti myös meille, kun käymme kastamaan tätä lasta. Myös tässä kasteessa on koko Kolmiyhteinen Jumala mukana.
Läsnä on Pyhä Henki, joka laskeutuu taivaasta tämän lapsen sisimpään, synnyttää uskon ja antaa hänelle iankaikkisen elämän lahjan.
Lähellämme on taivaallinen Isä, joka sanoo: tämä on minun rakas poikani. Kasteessa Jumala ottaa tämän pienokaisen omaksi lapsekseen. Kasteensa jälkeen ja perusteella lapsi voi kutsua Jumalaa Isäkseen…
Lähellämme on Jeesus, joka sanoo lapselle: sisareni/veljeni, sinun syntisi annetaan sinulle anteeksi. Ja hän lisää: seuraa minua. Kasteesta alkaa lapsen kristityn tien vaellus. Tällä tiellä hän tarvitsee vanhempien, kummien ja isovanhempien ja kaikkien teidän tukeanne ja rukoustanne.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s