Kastepuheita 6

Psalmi 139(:16) Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, olivat kaikki päiväni jo luodut.

Arvuuttelemme mielessämme, mitähän tästä lapsesta tulee. Minkälainen tulevaisuus on hänelle varattuna. Minkälainen luonne hänessä kasvaa esiin. Minkälaisia vastoinkäymisiä hän kohtaa elämässään. Miltä hän näyttää kahden kymmenen vuoden kuluttua ja mitä ajatuksia hänellä on silloin mielessään. Mitä hän ajattelee vanhemmistaan ja mitä vanhemmat hänestä.

Tänään me ajattelemme vain hyviä ajatuksia ja toivomme lapselle Jumalan siunausta ja paljon onnistumisia elämässään. Toivomme, että hänestä tulisi elämässään onnellinen ja iloinen.

Mutta mitä tahansa elämä hänessä esiin nostaa, mikään ei tapahdu Jumalan tietämättä. Ennen kuin olin elänyt päivääkään, kaikki päiväni olivat jo luodut. Hänen väitöskirjansa aihekin on jo tiedossa niin myös lasten lukumäärä ja talon piirustukset.

Kaste opetuslapseuteen 
Kastamme lapsen Jeesuksen opetuslapseksi, jossa koko elämä on koulua. Siinä ei tulla koskaan valmiiksi.

Kaste adoptiona – Jumalasta tulee Isä, kirkosta äiti ja kristityistä sisaria.

Kasteeseen liittyvä lupaus
Jeesus sanoo: ”Minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti.” Jeesuksen läsnäolo on tosiasia. Sen Jeesus itse on luvannut kastetuille. Tämä on totta myös koettelemusten ja vaikeuksien keskellä, silloinkin kun oma usko on heikko. Ihminen voi kääntyä pois Jumalasta, mutta Jumala ei käännä meille selkäänsä.

Rakkauskirje
Kaste on Jumalan rakkauskirje juuri tälle kyseiselle henkilölle. Jo ennen kuin hän on itse siitä tietoinenkaan.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s